HORDALAND Følg planer og retningslinjer for bygging i din kommune. Foto: Guiseppe Milo

Bygge hus i Hordaland

Som sete for Norges nest største by og tidligere hovedstad, Bergen, er og blir Hordaland et av de viktigste boområdene i landet. Boligtradisjonene går langt tilbake med fiskeboder og brygge-hus i Hansa-stil på UNESCOs verdensarvsliste. Et aktivt næringsliv rettet mot maritime næringer som olje og offshore, shipping og fisk gjør at mange reiser hit fra innlandet for å finne jobber. De siste ti årene har befolkningsveksten vært på rundt 12%, slått bare av Rogaland og Oslo/Akershus.

Nyttige lenker Bygging av eneboliger

Befolkningen i Hordaland er sterkt konsentrert rundt Bergen, som har et innbyggertall som er 10 ganger større enn fylkets nest største kommune Askøy. Ikke overraskende bygges det derfor flest nye eneboliger i Bergen, men den store befolkningen gjør også at det er veldig lite ledige tomter, og Bergen er den kommunen med tredje lavest minst eneboligtilvekst i forhold til befolkning, foran bare Fusa og Odda.

Tilbud på ferdighus

Ønsker du tilbud på ferdighus i Hordaland kan du fylle ut skjemaet og få tilsendt huskataloger og prislister fra flere husleverandører og byggmestere. Du kan angi om du er ute etter spesielle typer hus, eller har spesielle ønsker, i skjemaet. Vi samarbeider med selskaper som leverer både tradisjonelle ferdighus, elementhus/modulhus og moderne arkitekttegnede funkishus. Du kan også bestille passivhus fra de fleste ferdighusleverandørene.