Husleverandørene oppgir sjelden priser på nett

Prisen på ferdighus vil som regel variere fra region til region på grunn av ulike kostnader knyttet til levering/transport, håndverkere og andre utgifter som hører med når et hus skal bygges. Hva som inngår i de oppgitte prisene kan også variere mellom ulike selskaper, og derfor dropper de fleste selskapene å oppgi fullstendige prislister på nett.

Dette kan være frustrerende for deg som kunde, fordi du gjerne vil se hva husene du drømmer om koster uten å måtte bruke tid på å bestille prislister fra selskapenes lokalkontorer.

Vi i Ferdighus.com har imidlertid gjort denne prosessen enklere for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet på denne siden for å samle inn pristilbud fra flere husleverandører samtidig.

Når du har fylt ut skjemaet vil du motta prislister fra flere husleverandører som leverer hus der du ønsker å bygge. Ved å motta relevante prislister vil du enkelt kunne sammenligne priser og leverandører før du bestemmer deg. Slik sparer du både tid og penger.

Tenk på dette når du sammenligner priser på ferdighus

Hva som er inkludert i de oppgitte prisene kan variere fra leverandør til leverandør. På grunn av ulike kostnader knyttet til levering og underleverandører, vil også prisene variere fra region til region. Du må derfor sørge for å ha en oppdatert prisliste som gjelder for det fylket/den regionen du skal bygge huset.

Hva følger med i prisen?

Sett deg godt inn i hva som er inkludert i prisene du får oppgitt. Alle husleverandører har krav om å levere hus som oppfyller minstekravene i teknisk forskrift (TEK 17). Disse kravene er strenge i Norge, og sikrer deg derfor et solid minstenivå på huset når det gjelder tekniske installasjoner, isolering og andre byggtekniske forhold.

Pris Ferdighus
Vær obs på hva som er inkludert: Vinduer og dører følger som regel med i prisen på en standardleveranse, men det gjør ofte ikke overflatearbeid, som maling og parkett.

I standardleveransene bør alle grunnleggende innvendige arbeider være inkludert. Dette gjelder:

  • Rørarbeider
  • Elektrikerarbeider
  • Vinduer, dører, osv.
  • Kjøkken med kjøkkenvifte
  • Baderomsservanter og toaletter

Les også: Ferdighus kan lønne seg økonomisk.

Følgende følger som regel ikke med i en standardleveranse:

  • Utvendige grave-, mur- eller rørarbeider
  • Pipe
  • Hvitevarer
  • Dusj og badekar
  • Innvendige og utvendige overflatearbeider (maling, parkett, flislegging) følger som regel heller ikke med i standardprisene, men dette kan variere hos de ulike leverandørene.

Endelig pris får du etter at en ansatt hos ferdighusselskapet har regnet ut prisen for deg.

Hvor handy er du?

Du bestemmer selv hvor mye ferdighusleverandøren skal levere, og hvor mye du vil gjøre selv. Du kan bestille et nøkkelferdig hus hvor abolutt alt leveres av leverandøren, eller du kan velge å gjøre større eller mindre deler av jobben selv.

Uansett hva du velger, er det lurt å innhente priser fra flere ferdighusleverandører før du bestemmer deg for hvilket hus du vil bygge.

Nyttige lenker